Minä

Hei! Olen 9. luokkaa käyvä Tessa Ihalainen Pieksämäeltä. Harrastuksiini agilityn lisäksi kuuluu lentopallo, jota pelaan Pieksämäen Tsempissä naisten 2.-sarjan joukkueessa, sekä B-tytöissä. Koirataustaa minulla on koko pienen ikäni ajan, äitini kasvattaa koiria, ja aina ollut paljon koiria kotona. Harrastamaan aloin TOKOa vanhan labradori Lulun kanssa alkuun, muutaman vuoden päästä alkoi agilitykin kiinnostamaan. Ensimmäiset oppini agilityyn hain Kangasniemeltä Jari Markuksen treeneistä Sani kultaisennoutajan kanssa. Sanin kanssa opin perusjutut ja vaikean koiran kanssa toimimisen. Sani on tällä hetkellä agilitytreeneissä mukana vaihtelevasti noin krt/kk. Sani nauttii eniten lyhyiden pätkien tekemisestä suurella palkalla, eli agility on Sanille "palkkahetki mamman kanssa".

Kangasniemeltä siirryin Pieksämäen Palveluskoirayhdistykselle treenaamaan Sanin kanssa, ja pian kuvioihin tulikin mukaan labradoripentu Maija. Maijan kanssa olen oppinut itse todella paljon, vaikkakin koira oppi asiat todella nopeasti. Maija on syntynyt keväällä 2011 ja nyt syksyllä 2015 starttasimme ekan kerran virallisissa, mutta sen jälkeen emme ole kisanneet. Maijan ohelle v 2012 tuli mitteli Nala. Nala tuli äidille alunperin lenkkikaveriksi, mutta agility osottautui Nalalle sopivaksi aivojen nollaamishetkeksi milloin saa rallatella. Nalankin kanssa starttasimme syksyllä parin radan verran ja voi olla että Nalan kanssa starttaamme ensi kesänä uudestaan jos sille näyttää. Nala tykkää selvästi enemmän treenitilanteista kun kisaamisesta.

Tavoitteena on saada Novasta tasapainoinen ja helppo koira ohjata radalla, kuuliainen ja hyvin esteille irtoava nopea koira kenen kanssa on mukava treenata ja joskus tulevaisuudessa kisatakin.

Sani syksy -15  (c) Heidi Salo

Maija syksy -15 (c) Heidi Salo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti